Evenementen

In de Cote de Bar is altijd iets te beleven. Voor de liefhebber vindt je op diverse plekken streekmarkten, vide greniers of brocantes. 2017 is een bijzonder jaar voor de streek. Het is het jaar van Renoir, de Tour de France kwam door de regio en ook de fêtes de champagne zijn in de Cote de Bar.

 

5 en 6 augustus 2017

Fête de Champagne

Met je champagneflûte in de hand maak je kennis met de wijnbouwers in de Côte des Bar. Dit jaar wordt het ‘Champagne en Fête’ gehouden op zaterdag 5 en zondag 6 augustus de Vallée de la Sarce, 37 km van Cunfin. Wijnmakers uit de dorpen Channes, Bergelogne-Beauvoir, Bagneux-La-Fosse, Aivrey-Lingey en Balnor-sur-Laignes laten hun bubbels proeven.

Bezoekers krijgen toegang tot de kelders van de deelnemende dorpen en kunnen champagne proeven, terwijl het er in de straten vrolijk aan toegaat met een stoet, straatconcert, ontdekking van streekproducten etc.
De “Route du Champagne en Fête” is een van de grootste happenings van het wijntoerisme in de Champagne en lokt elk jaar zo’n 30.000 tot 40.000 bezoekers. Voor
€ 20,- koop je een bonnenboekje, een glas, een houder voor je glas en een alcoholtest (verplicht in Frankrijk) en dan kun je heerlijk gaan proeven. Een Bob op zo’n dag is wel een aanrader.


route du champagne

Streekmarkten

Chaource, maandag, ochtend
Vendeuvre sur Barse, woensdag, ochtend
Essoyes, woensdag, ochtend
Mussy sur Seine, donderdag, ochtend
Brienne le Château, donderdag, ochtend
Les Riceys, donderdag, ochtend
Bar sur Seine, vrijdag, ochtend
Lusigny sur Barse, zaterdag, ochtend
Bar sur Aube, zaterdag, ochtend
Dienville, zondag, ochtend
Troyes, alle dagen, ochtend


 

Voorjaar - zomer 2017

Vide greniers – rommelmarkten

6 augustus Cunfin
15 augstus Verpillières sur Ource
20 augustus Landreville
27 augustus Essoyes

mei 2018

La foire aux vins Essoyes

Essoyes organiseert elk jaar in mei de ‘foire aux vins’ – wijnfeesten. Ongeveer 50 exposanten presenteren wijnen uit alle wijnstreken van Frankrijk en gastronomische lekkernijen.

 

14 juli

Nationale feestdag

De nationale feestdag van Frankrijk is 14 juli: Quatorze Juillet. Op deze feestdag wordt de Franse Revolutie van 1789 herdacht. Alle Fransen zijn dan vrolijk en op zeer veel plaatsen wordt het vuurwerk, le feu d'artifice, ontstoken.

Quatorze Juillet is een officiële Franse nationale feestdag en dus een vrije dag.