Nieuwsbrief Sainte Anne november 2017

Op de drempel van de winter

sluiten wij ons eerste seizoen af met een korte terugblik.

Met veel vertrouwen namen we op 13 april jl. afscheid van Nederland, uitgezwaaid door familie en collega’s, op weg naar een nieuw avontuur. Vol vertrouwen en goed voorbereid, maar toch met een gezonde portie spanning over hoe ons eerste seizoen zou gaan verlopen.

Al onze verwachtingen werden overtroffen! Gasten uit Nederland, België en Frankrijk wisten ons te vinden voor een kort of langer verblijf. Het was een komen en gaan. We hebben genoten van de ontmoetingen, de bedrijvigheid, de bijzondere gesprekken aan tafel, de natuur en de stilte om ons heen, de vele warme, zonnige dagen en het prachtige najaar. Jullie waren geweldig. Wij vonden het gezellig. Bedankt allemaal!

 

Een huis in de champagnestreek

voelde voor ons als thuiskomen. Er waren meerdere redenen voor deze keuze. De Franse roots van Carol, de interesse van Gérard in de champagne en onze bekendheid met de regio telden zeker mee. De charme van de prachtige omgeving, de natuur, de rust, de pittoreske dorpjes en het onthaasten ook. Toch heeft de streek ons het afgelopen jaar verrast. In de lente met het ontwaken van de natuur en de bijna oneindige koolzaadvelden. De zomer met lange zwoele avonden en alles in volle bloei. Het najaar met een adembenemend pallet aan herfstkleuren en de winter waarin het haardvuur knispert, het gezellig is in huis, we genieten van een echte winterse maaltijd en wachten op het eerste glanzend witte tapijt. Wij ervaren het elke dag als een voorrecht om hier te mogen wonen.

Nu het rustiger wordt

is er tijd voor de kleine klussen en beginnen de ideeën voor het nieuwe seizoen al langzaam te borrelen. Ons gasten-verblijf bleek bij slecht weer te krap en heeft inmiddels al een metamorfose ondergaan. We hebben nu een relax-ruimte en een eetkamer, die de afgelopen weken door de gasten al volop in gebruik is genomen.

 

Voor groepsarrangementen

leent onze chambres d’ hôtes zich uitstekend. Dat is de afgelopen maanden al een paar keer gebleken. Wij kunnen een programma op maat samenstellen voor groepjes van 6 tot 8 personen. Al naar gelang de voorkeur van de groep, staan thema’s als wandelen, fietsen, champagne of gewoon genieten in de hoofdrol. Dus zoek je nog een adresje om met familie, vrienden of collega’s een paar dagen te genieten, neem dan gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

We verwelkomen onze gasten

het hele jaar door. In 2017 ontvingen wij onze eerste gasten pas begin mei. Dat is nu anders. Wij zijn nagenoeg het hele jaar open. In de weekenden waarin een feestdag valt (Kerst, Oud en Nieuw, Pasen, Hemelvaart, Pinksteren) zijn onze kamers alleen te boeken voor 2 nachten of meer.