Even voorstellen

Met Sainte Anne maken wij onze dromen waar. We hebben vanaf 1 mei 2017 het roer volledig omgegooid en Nederland achter ons gelaten. Onze vaste baan en het jachtige leven is ingeruild tegen een leven in het rustig dorpje Cunfin.

Later dit jaar zal onze passie 'gezond genieten' tot uitdrukking komen in de vorm van een arrangement ‘gezond genieten’. Daarin staat een aangename levensstijl, met gezonde voeding en mindset, centraal.

Binnenkort vertellen we je op deze pagina meer over hoe we op het idee kwamen om een chambres d' hôtes te starten en iets te gaan doen met ' gezond genieten'. Waarom in Frankrijk en wat dan volgt?

Over een huis kopen in Frankrijk, de Franse instanties, vergunningen, drank licentie, vasthoudend zijn, verbouwen, klussen en nog veel meer op de weg naar Sainte Anne.

De verbouwing

Een huis kopen in Frankrijk en verbouwen. Een veel gehoorde opmerking is: “oh,een ik vertrek verhaal”. Maar wij waren gelukkig niet interessant voor een TV programma waarin vooral de bloopers te zien zijn.

Onze verbouwing liep op rolletjes dankzij de professionele aanpak van de mannen van Eleven Renovation. We kregen op 11 oktober 2016 de sleutels van ons huis en de verbouwing startte op 7 november. In een razend tempo werden de bestaande kamers voorzien van sanitair. Op de zolder ontstond een prachtige kamer met een royale badkamer. Afvoeren werden gemaakt, een nieuwe warmwater voorziening en het elektra werd vernieuwd. En dat alles in nog geen 2,5 maand want in januari 2017 was de verbouwing klaar en konden we aan de slag met potten verf en laminaat.

Elke twee weken schoof een andere hulptroep bij ons aan. Klussen, gezelligheid en lekker eten tegelijkertijd. Zonder al die hulp was het ons nooit gelukt om op 1 mei het seizoen te kunnen starten.

Klik hier voor de foto's van de verbouwing

 

Sponsoring Villa Pardoes

Als Sainte Anne dragen wij Villa Pardoes een warm hart toe. Villa Pardoes is een sprookjesachtige vakantieverblijf naast de Efteling. Gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind wordt hier een écht onvergetelijke gratis vakantie.

Gérard heeft zich jarenlang ingezet voor dit prachtige initiatief. Zowel vanuit zijn werk bij Smeding als vrijwillig. Vanuit Frankrijk willen we een kleine bijdrage blijven leveren aan dit prachtige initiatief. In ons gastenverblijf staat Pardoes met daarnaast een spaarpot. Alle extraatjes die we ontvangen gaan in de pot. Uiteraard kunnen onze gasten ook zelf een bijdrage in de pot stoppen. Het geld dat we zo inzamelen is bestemd voor de aanschaf van de Pardoes poppen. Elk ziek kind krijgt aan het einde van de vakantie zo’n pop mee. Als prachtige herinnering maar ook als ‘anker’ om, als het moeilijk is, terug te kunnen denken aan de mooie tijd in Villa Pardoes.

Aan het einde van het hoogseizoen maken we bekend hoeveel geld we gaan sponsoren.

Villa Pardoes

Logo Sainte Anne

Ons beeldmerk is ontworpen door Marjo Peeters, Ontwerpburo M. Het bestaat uit een hart dat is opgebouwd uit een groen blad en een blauwe druppel. Het groene blad staat symbool voor gezond eten. De blauwe druppel voor de lokale bron (Sainte Anne) maar tegelijkertijd ook voor 'terug naar je innerlijke bron'. Samen vormen ze een hart. Een ‘hart voor jezelf’, voor onthaasten, genieten en tegelijkertijd gezond leven en goed zorgen voor lichaam en geest. De vlinder associeert een vrij leven. ‘Fladder’ je dromen achterna.

GewoonM