Even voorstellen

Met Sainte Anne maken wij onze dromen waar. We hebben Nederland achter ons gelaten en het roer volledig omgegooid. 13 april 2017 was onze laatste werkdag in Nederland. De zekerheid van een vaste baan en het jachtige leven is ingeruild tegen een leven in het rustige dorpje Cunfin. De stress, de drukte op de weg, het vergaderen, alles heeft plaatsgemaakt voor onze ‘micro-entreprise’. Tijdens ons eerste seizoen hebben we mogen ervaren hoe het is om gasten te ontvangen in ons eigen huis. De topdrukte in juli en augustus en de rust in de winter. Een prachtige afwisseling.

Afscheid van stress betekent natuurlijk ook verder weg van de kinderen, de familie, vrienden en oud-collega’s. Wij zijn echter meer dan tevreden met onze keuze en genieten dagelijks van het samen werken, de ontmoetingen met de gasten en de nieuwe omgeving. De afstand naar Nederland is goed te overbruggen en als we daar zijn, worden we met open armen ontvangen en zijn de bezoekjes zeer waardevol.

Op deze pagina vind je nog iets meer informatie over ons en onze weg naar Sainte Anne.

Overstroming januari 2018

In Cunfin regende het in december 2017 ontzettend veel. Achter ons huis bevindt zich een heuvel en daarboven een groot plateau. Aan de overzijde van de straat loopt de beek, le Landion. In januari kon de grond de grote hoeveelheid water die vanaf het plateau naar beneden komt niet meer afvoeren. Ook de Landion trad buiten haar oevers. Het grondwater kwam in huis door alle kieren, gaten en voegen omhoog. Er was geen houden aan. Zowel op 5 als op 22 januari 2018 hadden we water in huis.

Klik hier voor de foto's van de overstroming

 

Nieuwsbrief Sainte Anne

In november 2017 verscheen onze eerste nieuwsbrief met daarin een korte terugblik op ons eerste hoogseizoen, hoe de Champagenestreek ons toch verraste, een nieuw gastenverblijf en informatie over groepsarrangementen.

nieuwsbrief Sainte Anne november 2017

De verbouwing

Een huis kopen in Frankrijk en verbouwen. Een veel gehoorde opmerking is: “oh,een ik vertrek verhaal”. Maar wij waren gelukkig niet interessant voor een TV programma waarin toch vaak de bloopers te zien zijn.

Onze verbouwing liep op rolletjes dankzij de professionele aanpak van de mannen van Eleven Renovation. We kregen op 11 oktober 2016 de sleutels van ons huis en de verbouwing startte op 7 november. In een razend tempo werden de bestaande kamers voorzien van sanitair. Op de zolder ontstond een prachtige kamer met een royale badkamer. Afvoeren werden gemaakt, een nieuwe warmwater voorziening en het elektra werd vernieuwd. En dat alles in nog geen 2,5 maand want in januari 2017 was de verbouwing klaar en konden we zelf aan de slag met potten verf en laminaat.

Elke twee weken schoof een andere hulptroep bij ons aan. Klussen, gezelligheid en lekker eten tegelijkertijd. Zonder al die hulp was het ons nooit gelukt om op 1 mei 2017 het seizoen te kunnen starten.

Klik hier voor de foto's van de verbouwing

 

Logo Sainte Anne

Ons beeldmerk is ontworpen door Marjo Peeters, Ontwerpburo M. Het bestaat uit een hart dat is opgebouwd uit een groen blad en een blauwe druppel. Het groene blad staat symbool voor gezond eten. De blauwe druppel voor de lokale bron (Sainte Anne) maar tegelijkertijd ook voor 'terug naar je innerlijke bron'. Samen vormen ze een hart. Een ‘hart voor jezelf’, voor onthaasten, genieten en tegelijkertijd gezond leven en goed zorgen voor lichaam en geest. De vlinder associeert een vrij leven. ‘Fladder’ je dromen achterna.

Ontwerpburo M

Sponsoring Villa Pardoes

Als Sainte Anne dragen wij Villa Pardoes een warm hart toe. Villa Pardoes is een sprookjesachtige vakantieverblijf naast de Efteling. Gezinnen met een ernstig, mogelijk levensbedreigend ziek kind wordt hier een écht onvergetelijke gratis vakantie.

Gérard heeft zich jarenlang ingezet voor dit prachtige initiatief. Zowel vanuit zijn werk bij Smeding als vrijwillig. Vanuit Frankrijk willen we een kleine bijdrage blijven leveren aan dit prachtige initiatief. In ons gastenverblijf staat Pardoes met daarnaast een spaarpot. Alle extraatjes die we ontvangen gaan in de pot. Uiteraard kunnen onze gasten ook zelf een bijdrage in de pot stoppen. Het geld dat we zo inzamelen is bestemd voor de aanschaf van de Pardoes poppen. Elk ziek kind krijgt aan het einde van de vakantie zo’n pop mee. Als prachtige herinnering maar ook als ‘anker’ om, als het moeilijk is, terug te kunnen denken aan de mooie tijd in Villa Pardoes.

Tijdens het hoogseizoen 2017 hebben we 500,- euro aan sponsorgeld ontvangen voor Villa Pardoes.

Villa Pardoes

 

De auto invoeren

Onze auto invoeren in Frankrijk. Het is niet zo moeilijk maar je hebt wel geduld en de Franse taal nodig. Gelukkig hebben we in Nederland Wim van Teefelen, die kennis heeft van allerlei instanties, procedures en wetgeving voor iedereen die in Frankrijk gaat wonen. Wij hebben zijn stappenplan als richtlijn gebruikt. In ons department (Aube) verloopt de officiële aanvraag via internet. Dat bespaarde ons een bezoekje aan Troyes maar heeft als nadeel dat je dus ook geen uitleg kunt vragen aan het loket. Om je weg te vinden op het Franse internet moet je dan wel wat Franse taalkennis in huis hebben.

Wij starten onze aanvraag op 15 september 2017. Daarbij doorliepen wij de volgende stappen:
- Een verklaring aangevraagd via internet dat de auto geschikt is om op de Franse weg te rijden.
- Een keuring laten doen door een onafhankelijk keuringsstation in Bar sur Aube.
- Een document van de Franse belastingsdienst persoonlijk ophalen in Troyes. Helaas vergat de beambte het formulier te tekenen waardoor wij de aanvraag teruggkregen. Dat leverde uiteraard vertraging op.
- Een officiële aanvraag voor een kenteken – immatriculation – bij de Prefecture waarbij, via internet, een waslijst aan documenten aangeleverd moet worden.

En dan, twee maanden later, krijg je zomaar je nieuwe kenteken en mag je een kentekenplaat gaan laten maken.
Onze auto invoeren in Frankrijk. Het is niet zo moeilijk maar je hebt wel geduld en de Franse taal nodig. Gelukkig hebben we in Nederland Wim van Teefelen, die kennis heeft van allerlei instanties, procedures en wetgeving voor iedereen die in Frankrijk gaat wonen. Wij hebben zijn stappenplan als richtlijn gebruikt. In ons department (Aube) verloopt de officiële aanvraag via internet. Dat bespaarde ons een bezoekje aan Troyes maar heeft als nadeel dat je dus ook geen uitleg kunt vragen aan het loket. Om je weg te vinden op het Franse internet moet je dan wel wat Franse taalkennis in huis hebben.