Algemene voorwaarden

De Franse wet bepaalt dat uitsluitend de Franse tekst van onze algemene voorwaarden rechtsgeldig is. Hieronder volgt een vertaling van het Frans naar het Nederlands. De originele Franse tekst volg nog.

Art 1: Toepassing

De algemene voorwaarden zijn van toepassing op elk verblijf in onze chambres d'hôtes, tenzij anders schriftelijk overeengekomen en ondertekent door ons.

Art 2: Verblijfsduur

Het verblijf in onze chambres d'hôtes is alleen mogelijk om toeristische redenen, met een beperkte verblijfsduur. U kunt in geen enkel geval één of ander recht inroepen om het verblijf te bestendigen.

Art 3: Reservering

De reservering is pas geldig wanneer u de aanbetaling heeft overgemaakt. De aanbetaling bedraagt 50% van de reservering inclusief ontbijt. Bij een Chambre d' hôtes is het ontbijt onlosmakelijk verbonden met de kamer.

Art 4: Saldo

Het restant van de betaling, inclusief maaltijden en drankjes, wordt de ochtend voor vertrek contant, via Tikki of per cheque afgerekend.

Art 5: Annulering door de klant

Elke annulering moet telefonisch, schriftelijk of per e-mail worden gemeld. De volgende kosten worden in rekening gebracht:
a) Annulering 30 dagen voor aankomst: de aanbetaling wordt aan u terugbetaald.
b) Annulering tussen 30 en 15 dagen voor aankomst: de aanbetaling van 50% blijft bij ons.
c) Annulering minder dan 15 dagen voor aankomst. Het resterende bedrag van de gehele reservering zal in rekening worden gebracht.
d) Bij korter verblijf dan gereserveerd wordt de hele reservering in rekening gebracht.

Art 6: Annulering door de eigenaar

In geval wij ons verplicht zien het verblijf te annuleren, wordt u onmiddellijk telefonisch, schriftelijk of per e-mail op de hoogte gebracht. U ontvangt eerder gestorte bedragen per direct terug.

Art 7: Aankomst en vertrek

Wij kunnen u op de aankomstdag ontvangen vanaf 16.00 uur. De verwachte aankomst tijd graag aan ons doorgeven. Op de dag van vertrek kunt u tot 10.30 uur beschikken over de kamer. Afwijkende tijden alleen in overleg.

Art 8: Verblijfsbelasting

De verblijfsbelasting, taxe de séjour, is een lokale toeristenbelasting, die door u aan ons moet worden voldaan. De toeristenbelasting is al verrekend in de kamerprijs. Wij zijn verplicht de toeristenbelasting af te dragen aan de Franse staat.

Art 9: Gebruik van chambre d´hotes

U wordt geacht de rust te bewaren en installaties, gebouwen, gastenverblijf, eigen gastenkamer en meubilair uitsluitend te gebruiken waar ze voor bestemd zijn. U laat de kamer in goede staat achter.

Art 9: Rekening houden met anderen

Een bijzondere eigenschap van onze chambre d hôtes is een rustgevende omgeving. Deze willen we graag respecteren. Wij verwachten van u dat u rekening houdt met andere gasten en de omgeving. Kinderen zijn bij ons van harte welkom. Voor hen gelden dezelfde regels.

Art 10: Huisdieren

Huisdieren zijn in onze chambre d`hôtes niet toegestaan.

Art 11: Rookverbod

In huis en in onze gastenkamers mag niet worden gerookt. In overleg mag op het terras worden gerookt, op voorwaarde dat dit de andere gasten niet stoort.

Art 12: Dranken

Wij volgen de Franse alcoholwetgeving voor chambre d´hotes met restaurant licentie. Dat betekent dat wij alleen vooraf, als aperitief, en tijdens de maaltijd alcohol mogen schenken. Aan minderjarigen, tot 18 jaar, mag geen alcohol worden verstrekt. Verder is het niet toegestaan om eigen alcoholische dranken te nuttigen op het buitenterrein, in het gastenverblijf of in de gastenkamer.

Art 13: Registratie

Wij zijn verplicht, conform de Franse wet, om alle personen met andere nationaliteit dan de Franse te registeren. U wordt tijdens uw verblijf verzocht een formulier in te vullen met enkele persoonsgegevens en uw handtekening.